Remedial Teaching

In tegenstelling tot Bijles is Remedial Teaching gespecialiseerde leerhulp voor kinderen met een leerachterstand van 1.5 tot 2 jaar of meer. Of wanneer er sprake is van een ernstige stoornis (Autisme, ADHD, ODD, TOS etc..). Ook is het soms wenselijk over te gaan tot remedial teaching bij een gecombineerde problematiek van bijvoorbeeld faalangst en een leerachterstand.
Bij deze leerhulp staat het kind met zijn/haar unieke eigenschappen centraal. Hoe leert dit kind het best? Wat heeft dit kind sociaal emotioneel nodig om (weer) optimaal in de leerstand te komen? Welke bouwstenen in een leerlijn zijn beheerst en welke moeten extra aandacht krijgen om een volgende leerstap te kúnnen maken? Voor het kind wordt een individueel handelingsplan opgesteld, waarin met zorg gekozen interventies en leerdoelen beschreven staan.

Houdt u er rekening mee dat bij Remedial Teaching huiswerk een onderdeel van het traject is. Wekelijks ongeveer 1 tot 1.5 uur.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Tarieven
€ 55,- per uur
1 uur bestaat uit 45 minuten contacttijd en 15 minuten voor- en nabereiding.

Vaak is het nodig de didactische ontwikkeling in kaart te brengen met een onderzoek. Dit duurt gemiddeld 2 tot 4 uur.
Daarnaast zijn er de kosten voor het schrijven van een behandelplan (1 uur), het schriftelijk evalueren van het plan (1 uur) en de mondelinge evaluatie (30 minuten tot 1 uur).

Een traject duurt gemiddeld 15 weken. Het totaal aantal uren is gemiddeld 18 uur.

De uren worden maandelijks achteraf gefactureerd.

Wat anderen zeggen

Wij willen jou hartelijk bedanken voor al je hulp en zorg. Onze dochter heeft het nooit vervelend gevonden om met jou rt-lessen te volgen. En dat heeft denk ik niet alleen met jouw professionele capaciteiten te maken, maar ook met je emotionele. Je bent gewoon een fijn mens en dat heeft onze dochter vertrouwen en geruststelling gegeven.  Fam. van Doorn
Silvia is niet alleen zeer kundig op haar vakgebied maar daarnaast een geweldig lieve, warme en leuke persoonlijkheid. Onze zoon en dochter zijn altijd met heel veel plezier naar haar lessen gefietst. En hebben er ook erg veel baat bij gehad! Ook wij als ouders hebben tijdens het contact met Silvia van haar geleerd.Robin en Yasmin